5 SIMPLE STATEMENTS ABOUT MIYOM TEDAVISI BURSA EXPLAINED

5 Simple Statements About miyom tedavisi bursa Explained

5 Simple Statements About miyom tedavisi bursa Explained

Blog Article

Dış gebelikte karın şişer mi? Dış gebelikte karın şişmesi gibi belirtiler görülebilir ancak her durumda olmayabilir. 

Eğer kadın IUD kullanırken hamilelik meydana gelirse gebeliğin yerini ve zamanını belirlemek için bir ultrason yapılmalıdır. Tüm doğum kontrol yöntemleri geçmişte ektopik gebelik yaşamış olan kadınlar tarafından da kullanılabilir.

Bu World wide web sitesinde yer alan makaleler ve yorumlar sadece bilgilendirme amaçlıdır, kesin tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Meydana gelen dış gebeliklerin her hamile kalan kadında oluşma riski her zaman bulunmaktadır. Buda düzenli şekilde bir cinsel hayat yaşayan her kadının dış gebelik konusunda riskli olduğunu göstermektedir.

Bu nedenle dış gebelik geçiren kadınlar ilerideki gebeliklerinde doktorlarıyla yakından iletişimde olmalı ve riskleri azaltmak için gerekli önlemleri almalıdırlar.

Dış gebelik ise en basit tanımı ile döllenmiş yumurtanın yani embriyonun rahim dışında başka bir yere tutunması olarak tanımlanmaktadır. Dış gebelik oluşumunda sağlıklı bir gebelik oluşumu söz konusu olmadığı için ise anne adayı üzerinde hayati riske neden olur.  Dış gebeliğin herhangi bir şekilde devam ettirilmesi mümkün olmadığı için gebelik doktor tarafından en kısa sürede sonlandırılır. 

Dış gebeliklerde genellikle kese oluşumu ve embriyo gelişimi olmamaktadır. Embriyo rahme ulaşamadan tüplere tutunmakta ve kendisine gelişebileceği uygun bir ortam bulamamaktadır.

Dış gebelik, bir yumurtanın rahme yolculuğu sırasında fallop tüpünde sıkışması veya karın boşluğuna atılmasıyla oluşur.

Dış gebelik en fazla kaç hafta sürer? Dış gebelik genellikle normal bir gebelik süresince ilerlemeyip normal bir hamilelik haline de gelmez. Çoğunlukla fallop tüplerinin yırtılması ve hayati tehlike oluşturan kanama gibi komplikasyonları engelleme amacıyla ektopik bir gebe durumunu acilen tedavi etmek gerekmektedir. Tedavi yoluna karar verilirken dikkate alınan faktörler arasında dış gebeliğin büyüklüğü ve yerleşimi, kadının sağlık durumu ve gelecekteki üreme yeteneğini koruma isteği bulunur.

Bu suggestion dış gebeliğe tubal gebelik denir. Bazı vakalarda yumurtalık, karın boşluğu veya rahmin vajinaya bağlanan uterusun alt kısmı yani serviks gibi vücudun diğer bölgelerinde de dış gebelik meydana gelebilir.

Omuzda hissedilen ağrının sebebi genellikle diyaframın yırtılması sonucu dış gebelik kaynaklı iç kanamadır. Mide bulantısı ve kusma da yaşanabilir. İç kanama sebebiyle zayıflık, baş dönmesi daha fazla bilgi ve bayılma gibi belirtiler gözlemlenebilir. Ancak bu belirtilerin düşük ya da pelvik inflamatuar hastalık gibi başka sağlık problemlerinin habercisi de olabileceği unutulmamalıdır.

Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek konularında uzman doktor kadromuz ve ekibimizle yanınızdayız

Doktorunuzla düzenli olarak randevular alın, düzenli jinekolojik muayeneler ve STD taramaları yaptırın. Sigarayı bırakmak gibi kişisel sağlığınızı geliştirmeye yönelik advertisementımlar da iyi bir önleme stratejisi olacaktır.

Yapılan iğne, dış gebeliği sonlandırıcı bir etki gösterir. Sonrasında gerekli kontrol yapılarak dış gebeliğin sonlanıp sonlanmadığına bakılır. Bazı durumlarda enjeksiyonun tekrarlanması gerekebilmektedir. Erken teşhisle başvurulamayan hastalarda ise diğer bir tedavi yöntemi olarak ameliyata başvurulabilmektedir.

Report this page